Premieverhoging

WA-autoverzekering bijna 10 procent duurder in 2024

02-01-2024
 

In 2024 staat auto-eigenaren een gemiddelde premiestijging van bijna 8% te wachten. Daardoor stijgt het gemiddeld jaarlijks premiebedrag van €792 naar €850. Dit is eigenlijk niet veel anders dan de afgelopen jaren, het weerspiegelt een voortzetting van de stijgende lijn in de autoverzekeringspremies over de jaren.


Waardoor stijgen de premies?

De stijging van de premies is voornamelijk toe te schrijven aan inflatiedruk. De hogere kosten van auto-onderdelen en toenemende personeelskosten (-en tekorten) bij garages spelen een cruciale rol. Interessant is dat specifieke verzekeringssoorten verschillende stijgingspercentages vertonen. De WA-autoverzekering steeg het meest, namelijk met maar liefst 9,8%, terwijl allrisk premies met 7,5% stegen en WA-Plus verzekeringen met 5,9%.

Een andere belangrijke factor is de toename van voertuigdiefstal en beschadiging, door bijvoorbeeld inbraken en diefstallen, die bijdraagt aan de hogere premiekosten in 2024.


De goedkoopste autoverzekering in 2024

Terwijl de premies voor autoverzekeringen in 2024 blijven stijgen, is het van belang voor autobezitters om hun bestaande autoverzekering nog eens zorgvuldig te bekijken. Het vergelijken van premies en dekkingen kan helpen om een idee te krijgen of je nog goed zit of niet. Vind je een goedkopere autoverzekering? Dan kun je direct overstappen en geniet je de rest van het jaar weer van lagere premies. De besparing op jaarbasis loopt daarmee al snel op naar enkele honderden euroYs per jaar.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden