FAQ goedkoopste autoverzekering

Goedkoopste autoverzekering: veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij voegen uw vraag z.s.m. toe. Uiteraard voorzien van antwoord.

V: Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

A: De goedkoopste autoverzekering vind je door een uitgebreide vergelijking te maken tussen de verschillende verzekeraars. Om dit mogelijk te maken bieden wij de mogelijkheid een vergelijking op maat te maken. Hoe meer gegevens je invult, des te beter de vergelijker een voorstelling kan geven van de te verwachten premies bij de verschillende verzekeraars.

Voor het maken van een vergelijking kun je hier terecht.


V: Wat is een no-claim regeling?

A: De no-claim regeling houdt in dat je een korting krijgt op de te betalen premie wanneer je schadevrije jaren hebt (jaren waarin je geen enkele schade hebt geclaimd die door jezelf is veroorzaakt). Hier geldt: hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op de premie. Met elk schadevrij jaar kom je hoger op de bonus/malus ladder te staan. Maak je wel schade? Dan val je terug op de bonus/malus ladder en ga je dus weer meer betalen.

Voor meer informatie over de no-claim regeling kun je hier terecht.


V: Hoe zeg ik mijn autoverzekering op?

A: Je autoverzekering opzeggen kan zowel via je huidige verzekeraar als via een eventuele nieuwe verzekeraar. Wanneer je overstapt van verzekeraar, regelt je nieuwe verzekeraar in principe de opzegging van je oude verzekering. Wil je de autoverzekering zelf opzeggen? Dan zul je bij je huidige verzekeraar moeten nagaan hoe dit in zijn werk gaat. In de meeste gevallen kan de autoverzekering gewoon worden opgezegd online of met een telefoontje. Enkele verzekeraars vereisen nog steeds een opzegging per post.


V: Hoe stap ik over van autoverzekering?

A: Overstappen van autoverzekering is waarschijnlijk een stuk gemakkelijker dan je denkt. Het enige dat je hoeft te doen is een nieuwe verzekeraar kiezen en daar je auto verzekeren. Je nieuwe verzekeraar regelt daarna dat je oude autoverzekering wordt opgezegd. Let er wel op dat sommige verzekeraars een jaarcontract afsluiten. Je kunt dan niet zomaar overstappen. Doe je dit dan toch? Dan bestaat er een kans dat je een opzegvergoeding moet betalen aan je oude verzekeraar. Let er ook op dat niet alle vergelijkers de mogelijkheid bieden de huidige verzekering automatisch op te zeggen!


V: Ik heb schade gereden, wat nu?

A: Wanneer je schade hebt gereden, dien je deze zo snel mogelijk aan te geven bij je verzekeraar. Ook als de schuld van de schade niet bij jou ligt. Bij enkele verzekeraars kun je de schade doorgeven via een app. Bij anderen kun je nog een ouderwets schadeformulier opsturen. Verder bestaat vaak de mogelijkheid even te bellen en vervolgens foto's van de schade op te sturen. Hoe dit werkt bij jouw verzekeraar zul je even moeten uitzoeken. De contactgegevens bij schade van alle verzekeraars zijn beschikbaar op onze website.


V: Hoe snel kan ik een autoverzekering afsluiten?

A: Het is goed mogelijk dat je een leuk auto vindt en deze direct wilt verzekeren. Dan heb je helaas weinig aan het online afsluiten van een autoverzekering. Wanneer je dit doet heb je namelijk altijd 7 dagen bedenktijd. De auto is dan pas daadwerkelijk verzekerd na deze bedenkperiode. Indien je een auto snel en direct wilt verzekeren, zul je dit telefonisch moeten doen. Telefonisch kan een autoverzekering in principe direct worden afgesloten. Let er wel op dat dit bij alle verzekeraars het geval is.


V: Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

A: Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd staat in principe elk jaar weer vermeld op je nieuwe polis. Mocht je deze niet meer hebben, of om een andere reden niet meer weten hoeveel schadevrije jaren je hebt? Dan kun je dit ook opvragen bij Roy-Data. Roy-Data biedt een database waarin alle verzekeraars de schadevrije jaren van klanten bijhouden. Het opvragen van het aantal schadevrije jaren kost een klein bedrag.


V: Voor welke dekking moet ik kiezen?

A: Voor welke dekking je moet kiezen, is vooral afhankelijk van de leeftijd en dagwaarde van je auto. Is de auto oud (10+ jaar) en heeft deze geen hoge dagwaarde? Kies dan voor een WA-verzekering. Is de auto nieuwer dan 10 jaar of heeft deze een redelijke dagwaarde? Kies dan voor een WA + beperkt casco verzekering. Is je auto nieuw of heeft deze een hoge dagwaarde? Kies dan voor een WA + volledig casco dekking, ook wel allrisk genoemd.

Voor meer informatie over dekkingen kun je hier terecht.


V: Hoe verzeker ik mijn dure auto?

A: Het verzekeren van een dure auto (80.000 + euro) is vaak lastig. De meeste verzekeraars hanteren namelijk een maximale nieuwwaarde van 80.000 euro om de auto te kunnen verzekeren. Is je auto duurder dan dat? Dan ben je vaak aangewezen tot een exclusieve autoverzekering waarvan de premies stukken hoger liggen. Gelukkig bieden ook steeds meer 'normale verzekeraars' een exclusieve autoverzekering tegen betere premies.

Voor meer informatie over het verzekeren van een dure auto kun je hier terecht.


V: Hoe maak ik een vergelijking op maat?

A: Een vergelijking op maat maak je door alle gevraagde gegevens in te vullen. Standaard worden de autoverzekeringen getoond die over het algemeen het goedkoopst zijn. Door het kenteken, je leeftijd, postcode, huisnummer, schadevrije jaren en aantal kilometers op te geven, wordt het resultaat gegenereerd op basis van deze gegevens. Je ziet dan precies wat je in jouw geval gaat betalen bij de verschillende verzekeraars. Een vergelijking op maat dus.

Een vergelijking op maat maak je hier.


Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden