Autoverzekering (aanvullende) dekkingen

Een goedkope autoverzekering en de aanvullende dekking

Bij het kiezen van een autoverzekering is het cruciaal om een goede balans te vinden tussen de kosten en het risico dat je wilt dragen. Te veel betalen is zonde, maar onderverzekerd zijn kan bij een ongeluk leiden tot financiële problemen. Laten we dieper duiken in de opties om jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Hieronder werken we alle verschillende dekkingen en beschikbare aanvullende verzekeringen voor je uit.

Autoverzekering dekkingen

WA-verzekering

Verplicht en fundamenteel, de WA-verzekering beschermt je tegen de kosten van schade die je aan anderen veroorzaakt. Maar het beschermt je niet tegen kosten van schade aan je eigen voertuig of bij diefstal. Deze optie is vooral verstandig voor oudere auto’s die een lagere dagwaarde hebben en waarbij uitgebreide dekking financieel niet uit zou maken.

WA + Beperkt Casco
Deze verzekering gaat een stapje verder. Je bent niet alleen gedekt voor schade die je anderen toebrengt, maar ook voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld diefstal, storm of een gebroken ruit. Dit alles zonder een veel hogere premie dan bij een standaard WA-verzekering. Dit maakt het een interessante optie voor auto’s die net buiten de categorie 'nieuw' vallen, maar toch een zekere waarde vertegenwoordigen.

WA + Volledig Casco (Allrisk)
Voor de meest uitgebreide bescherming kies je allrisk. Deze optie dekt bijna alles, ook als je per ongeluk zelf schade veroorzaakt. Hier betaal je uiteraard voor; de premie kan ruim twee keer zo hoog zijn als die van een WA-verzekering. Het is de beste keuze voor nieuwe, dure auto’s of wanneer je financieel geen groot risico kunt of wilt dragen.

Aanvullende verzekeringen

Met aanvullende verzekeringen kun je jouw bescherming op maat maken. Hieronder zie je de aanvullende verzekeringen die beschikbaar zijn bij het afsluiten van een autoverzekering. Uiteraard heeft elke aanvullende verzekering invloed op de premie die je betaald. Sluit daarom alleen een aanvullende verzekering af indien dat echt nodig is en je niet bereid bent het eventuele risico te lopen.

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Deze dekking zorgt voor een uitkering bij blijvend letsel of overlijden als gevolg van een ongeval, voor zowel bestuurder als passagiers, ongeacht wie de schuldige is. Kosten variëren van ongeveer €1,00 tot €5,00 per maand.

Schadeverzekering voor inzittenden
Deze verzekering dekt de daadwerkelijke schade van de inzittenden bij een ongeval. Dit kan zowel letselschade zijn als schade aan bezittingen. De kosten kunnen uiteenlopen van ongeveer €2,50 tot €10,00 per maand.

Rechtsbijstandverzekering
Biedt juridische bijstand bij conflicten na een verkeersongeval. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het verhalen van schade op de tegenpartij. Deze verzekering kost gemiddeld tussen de €3,00 en €8,00 per maand.

Pechhulp
Biedt assistentie bij pech onderweg. Afhankelijk van de polis kan dit in Nederland of heel Europa zijn. Afhankelijk van de omvang van de service (alleen Nederland of heel Europa) varieert de premie van €3,00 tot €6,00 per maand.

No-claimbeschermer
Hiermee kun je één keer per jaar schade claimen zonder dat het invloed heeft op de korting voor schadevrij rijden. De kosten hiervan variëren sterk, maar liggen gemiddeld tussen de €4,00 en €10,00 per maand.

Verzekering voor accessoires
Specifieke dekking voor accessoires die niet standaard bij de auto horen, zoals een navigatiesysteem of speciale velgen. De kosten zijn zeer variabel, afhankelijk van de waarde van de accessoires, maar reken op enkele euro’s per maand.

Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden