Elektrische-auto

Je eerste elektrische auto aanschaffen: het stappenplan

23-03-2021
 

Geleidelijk wordt het steeds vanzelfsprekender om een elektrische auto aan te schaffen in plaats van een op benzine, diesel of LPG lopend exemplaar. Als je voor het eerst een elektrische auto aanschaft, is het goed om even stil te staan bij de andere manier van werken. Waar je normaal gesproken ergens onderweg even snel ging tanken, moet je er bij elektrisch rijden iets nadrukkelijk rekening mee houden wanneer en waar je in de gelegenheid bent om het voertuig op te laden. Daar is namelijk meer tijd voor nodig. Veel autobezitters kiezen er daarom voor om een goede laadpaal thuis te laten installeren. Daarmee zijn ze goed in staat om de accu in eigen beheer weer volledig rijklaar te maken.


Financiering

Koop je een elektrische auto, check dan eerst even of er wellicht nog voordeeltjes te behalen zijn in de vorm van subsidies of iets dergelijks. Het zou zonde zijn om dat voordeel te laten liggen. Daarna is het tijd voor de financiering. Sluit je hiervoor bijvoorbeeld een persoonlijke lening af, neem dan meteen de aanschaf van de laadpaal hierin mee. Je kunt je via de website Laadkompas oriënteren op de mogelijkheden hiertoe. Je kunt bijvoorbeeld voor een vrijstaande laadpaal kiezen, maar ook voor een zogenoemde wallbox, dat is een oplaadpunt dat aan de muur bevestigd wordt.


Zelf de elektriciteit opwekken

Je kunt er zelfs voor kiezen om de elektriciteit zelf op te wekken, door zonnepanelen op het dak te laten aanbrengen. Natuurlijk brengt dit een hogere investering met zich mee, waardoor de maandlasten voor het aflossen van de lening ook stijgen. Daar staat echter tegenover dat je nauwelijks nog kosten zult hebben aan het opladen van de accu, dus dat compenseert weer en bespaart op de lange termijn fors.


De feitelijke aanschaf

Welk type auto je kiest, heb je natuurlijk vooraf al uitgebreid overwogen. Sterker nog, dit is van belang voor het aanschaffen van de juiste laadpaal. Als je dan eenmaal zover bent om de showroom in te stappen, is het alleen nog maar een kwestie van de deal beklinken en vervolgens veel veilige kilometers maken. Soms denken mensen dat de relatief geringe actieradius tot problemen zal leiden. Dat valt echter reuze mee. Ga eens voor jezelf na hoe vaak je in één rit meer dan tachtig kilometer aflegt. De meeste elektrische auto’s halen gemakkelijk de dubbele afstand of zelfs een stuk meer.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden