Occasion

Private lease ook voor (elektrische) occasions

17-08-2021
 

Het leasen van auto's was vroeger een puur zakelijke aangelegenheid. Tegenwoordig wordt steeds vaker ook privé geleased. Private lease is echt in opkomst. Wat nog sneller in opkomst is, is een occasion private leasen. Het voordeel is dat je hiermee een stuk voordeliger een auto leaset met een korte looptijd. Zo kan je al vanaf 12 maanden een tweedehands auto private leasen. Zo blijf je dus flexibel.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of de auto wel goed onderhouden is, want het onderhoud en de reparaties zijn inbegrepen bij het leasebedrag, evenals de autoverzekering. Het enige dat je zelf extra betaalt is de brandstof! Een tweedehands private lease occasion is een auto die klaar is voor een nieuwe eigenaar. Een occasion kan snel worden geleverd. Bij een contract voor private lease bij een occasion is de looptijd korter. De meeste occasions voor private lease zijn standaard rijk uitgerust. Het onderhoud is altijd gedaan door de leasemaatschappij zelf en in de meeste gevallen heeft de auto een lage kilometerstand.

Een (tweedehands) elektrische auto leasen

Er zijn veel mensen die graag elektrisch zouden willen rijden, maar voor wie de aanschaf van een elektrische auto toch te duur is. Tweedehands een elektrische auto kopen vinden ze toch te riskant omdat ze niet weten hoe lang een accu mee zal gaan. Het private leasen van een tweedehands elektrische auto is sinds kort ook mogelijk. Zo kun je toch goedkoper elektrisch rijden, zonder je zorgen te hoeven maken over grote onkosten. Wanneer je kiest voor een eigen oplaadpunt aan huis, krijg je hiervoor uitgebreid advies via een partner van de leasemaatschappij, die het laadpunt ook komt aanleggen. Tot die tijd kun je gebruik maken van een laadpas, waar je bij openbare laadpunten de auto kunt opladen. De kosten voor dit opladen worden achteraf doorberekend.

Wat maakt leasen zo aantrekkelijk

Zoals gezegd is het private leasen erg in opkomst, waarbij het niet uit maakt of er een nieuwe auto wordt geleased of een tweedehands auto. Het voordeel van private lease blijft hetzelfde of het nu om een nieuwe of tweedehands auto gaat. Dat geldt ook voor elektrisch rijden. Het voordeel van een private lease occasion is echter een stuk- groter als je graag korter wil leasen. Omdat de afschrijving lager is, wordt ook het maandbedrag een stuk lager. bij een kortere looptijd vergeleken met een nieuwe private leaseauto. De voordelen van lease op een rijtje:

• Je betaalt altijd een vast bedrag per maand gedurende de looptijd die je vooraf hebt afgesproken
• Inclusief wegenbelasting
• Inclusief allrisk verzekering
• Inclusief onderhoud en reparaties
• Inclusief pechhulp
• Inclusief vervangend vervoer

Wat betaal je zelf bij private lease?

Wanneer je een auto leaset, blijft de auto van de lease maatschappij. Je hoeft dus niet je spaargeld aan te boren om de auto te kopen, maar je betaalt een vast leasebedrag. Na afloop van de lease termijn lever je de auto in of ruil je hem om voor een andere auto. Je betaalt altijd een vast bedrag per maand voor de hele looptijd van het contract. Daarnaast betaal je zelf de brandstofkosten, benzine,- of stroom. Ook betaal je zelf de bekeuringen en als je schade rijdt die niet te verhalen is op een ander dan betaal je hiervoor een vast eigen risico. Omdat dat eigen risicobedrag vast staat kom je ook hier niet voor verrassingen te staan.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden